Dopunite električno vozilo na Slaviji!

Prvog marta 2018. godine su za goste srpske prestonice, kao i za one koji imaju električno vozilo, svečano otvorena vrata hotela „Hilton” Beograd. U okviru hotela na Slaviji nalazi se i savremena javna garaža prilagođena evropskim standardima. Četiri podzemne etaže raspolažu sa 282 parking mesta i dva elektropunjača za električne automobile kapaciteta za četiri vozila.

„Hilton” je posao ugradnje punjača poverio beogradskom preduzeću „MT-KOMEX”, koje se u prošlosti već dokazalo kao odličan partner za kompanije odlučne da u svoje poslovanje, kroz podršku „prevoza na struju”, uključe i komponentu održivog razvoja.

Prostorije lanca hotela „Hilton” su, od 1919. godine kada je osnovan u Dalasu, predstavljale kulise za mnogobrojne sastanke i poslovne dogovore, ali i za nastanak popularnog koktela Pinja kolada (San Huan, 1954). Svoje ugostiteljske objekte „Hilton” je smestio u više od 85 zemalja na šest kontinenata te su za luksuz njihovih soba i apartmana ostali uskraćeni jedino foke, pingvini i kitovi sa Antarktika.

Inženjeri „MT-KOMEX”-a uživaju poverenje srpskih javnih preduzeća i uspešnih privatnih kompanija, ali i uglednih svetskih korporacija. ABB, BMW, CEEFOR, IKEA, Fronius, ProCredit banka, Propulzija, Triple Jump… ovo su samo neki od saradnika i klijenata, a lista se i dalje, neprestano širi.

U poslednjih sedam godina „MT-KOMEX” je postepeno dopunjavao i menjao svoju osnovnu delatnost, pa su zaposleni imali priliku da svoje višedecenijsko opsežno iskustvo iz oblasti mašinstva i zavarivanja obogate novim znanjima i veštinama, učestvujući u brojnim projektima izgradnje malih hidro, gasnih i solarnih elektrana.

Hvatajući korak sa savremenim tokovima, čelnici preduzeća odvažili su se i na aktivnosti podrške uvođenja električnih vozila na puteve Srbije i na razvoj primene njihovih elektropunjača u trenucima kada je kretanje kroz srpske ulice u automobilu na električni pogon zvučalo kao naučna fantastika.Zahvaljujući inženjerima „MT-KOMEX”, elektromobilnost je sada bliža našim građanima. Koliko bliža? Pa… na tek dva minuta vožnje od fontane na Slaviji u garaži hotela „Hilton” Beograd.

Inženjeri „MT-KOMEX”-a osposobljeni su da instaliraju elektropunjače, kako u manjim stambenim i poslovnim jedinicama, tako i u većim objektima sa zahtevnijom infrastrukturom, javnim parkiralištima, pumpama, koridorima magistralnih puteva i autoputeva. Gamu proizvoda elektropunjača možete pogledati na www.elektropunjaci.com.

Priredila: Jelena Kozbašić