Objavljen novi bilten Energetskog portala o Eko-mobilnosti

Naš partner Energetski portal objavio je novi bilten pod nazivom EKO-MOBILNOST.  U ovom izdanju na 94 strane pronaći ćete zanimljive priče sa sledećim sagovornicima: Rambo Amadeus, Saša Cvetojević, Met Makgrat, ambasador Švedske Jan Lundin, kao i reportaže o kompanijama, organizacijama i građanskim inicijativama, kao što su: IKEA, Idvorsky Electric, Drumska Strela, Solar Impulse, Aqos Technologies, DDOR Novi Sad osiguranje, Debeli biciklisti, Ulice za bicikliste, Samo ne autom, UNDP Serbia i drugi.

Tu su i intervjui sa direktorima vodećih proizvođača automobila: Milanom Lazićem, direktorom VW-a, i Aleksandrom Đurđević, direktorkom Delta Motorsa. Ove kompanije prve su počele sa prodajom električnih automobila u Srbiji i time pokrenule revoluciju na domaćem tržištu. U intervjuu sa Milanom Belinom, direktorom Renaulta, pročitaćete kada možemo očekivati da se na tržištu pojavi ZOE, najpopularniji model ovog proizvođača.

Budući da eko-mobilnost ne obuhvata samo električne automobile, već i druga vozila i inovativne vidove ekološkog transporta, predstavljen je i E Prime, beogradska kompanija koja je izbacila na tržište nova vozila na dva točka – moderne, gradske bicikle na električni pogon. Uzevši u obzir i potrebu za razvojem mreže punjača u Srbiji, objavljena je i priča o našoj kompaniji MT-Komex koja sarađuje sa ABB-om i Schneider-om na ugradnji punjača.

Osim inovacija u automobilskom svetu, u ovom biltenu predstavljene su i novine u održivom gradskom javnom transportu, pa tako predlažemo da pročitate veoma zanimljiv članak o novim autobusima kompanije Volvo koji su se odnedavno našli na ulicama Čačka, kao i o ekološkim inovacijama koje se uvode u Volvo kamionima.

U biltenu EKO-MOBILNOST  svoje mesto su pronašli i  drugi zanimljivi stručni sagovornici i kompanije, kao i aktuelne priče iz zemlje i regiona. Da biste pročitali bilten, kliknite OVDE.